dijous, 24 de gener del 2013

Excursió a València (2)

TORRES DE SERRANO

Les Torres de Serrano son una de les dotze portes que custodiaven l'antiga muralla de la Ciutat de València. El seu nom sembla provenir que estan situades aproximadament al nord-oest del nucli antic i, per tant, eren l'entrada natural que comunicava amb els camins que anaven a Els Serrans (el camí ral de Saragossa, que confluïa en aquest punt també amb el camí ral de Barcelona). Tanmateix, hi ha una altra teoria que diu que va poder prendre el nom de la principal família que habitava el carrer homònim.

És un gran referent de la ciutat de València i un dels seus monuments millor conservats. De l'antiga muralla, que es va ordenar enderrocar el 1865 per ordre del governador de la província Cirilo Amorós, només queden aquestes portes i les Torres de Quart (posteriors), alguns altres vestigis pitjor conservats i restes arqueològiques com la Porta dels Jueus.


 
 
POUET DE SANT VICENT FERRER
 
L'entrada a la casa natal de Sant Vicent Ferrer, es realitza pel carrer del Pouet. Només traspassar la porta ens trobem en un vestíbul (antigament era un pati descobert), en la paret del fons hi ha una ampla pica de pedra amb quatre aixetes, d'on sortia aigua d'un pou. Aquest pou va deixar de rajar cap a 1975, en ser tallada la vena d'aigua que el assortia quan es va construir un edifici a l'actual plaça de Tetuan. A partir de llavors l'aigua procedeix del subministrament general de la ciutat, beneïda amb l'oració de Sant Vicent.
 
 
CHRISTIAN TORRUBIA I LAURA VERDEJO


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada