dissabte, 19 de gener del 2013

Els Dominics


Els dominics eren una orde de predicadorsEl seu hàbit és blanc amb una túnica, escapulari, caputxa i capa de color negre. Com a símbol més conegut fan servir la creu  de Calatrava, pintada amb els colors de l'orde amb El lema de Laudare, Benedicere, Praedicare (Lloar, Beneïr i Predicar).

L'orde va ser fundat per Domènec de Guzman (1170-1221), el 1203 va acompanyar el bisbe Diego de Acevedo en una missió diplomàtica enviada per Alfons VIII de Castella a Valdemar II de Dinamarca. Durant el viatge de tornada, travessaren el Llenguadoc i va adonar-se de la gran expansió que tenia l'heretgia dels albigesos, per la qual cosa va decidir d'unir-se als llegats enviats pel papa Innocenci III amb la intenció de fer tornar els heretges al si de l'Església catòlica.

-( el Llenguadoc  Actualment, es un  territori tradicional que està dividit entre quatre regions franceses).

-( Els Albigesos eren els adeptes de l'heretgia més important al si de l' Església Cristiana durant l'època medieval).

La vida dominica es basa en els anomenats 'quatre pilars de la vida dominica, establerts al segle XIII:
vida en comunitat (amb els vots d'obediència, pobresa i castedat),pregària i litúrgia en comunitat,estudi,servei i a més, la predicació de l'Evangeli i l'apostolat.
Per a poder desenvolupar la predicació de la manera més satisfactòria, es va preveure la possibilitat de la dispensa, mitjançant la qual el superior pot dispensar temporalment un frare d'alguna de les regles o observances, sempre que sigui necessària perquè la predicació sigui més efectiva.

                                                                                                                   Jairo Emiliano Bermúdez Baker

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada