dimecres, 29 de febrer del 2012

Joanot i Tirant. Lletres i batalles (2/3)

En primer lloc, el vídeo parla de la catedral de Santa Sofia a Constantinoble, aquesta catedral té 1500 anys de història, la qual Joanot Martorell tria com a escenari d’amor i de mort en el Tirant lo Blanc.

La catedral posseeix un mosaic què li va servir a Martorell per retractar els personatges de la família reial, amb una hermosísima emperadriu, de cabells rossos, ulls blaus i amb dues llargues trenes i un rei seriós i barbut.

Hui dia encara es duen a terme cerimònies d’aquella època, s’oficien en grec clàssic on la realitat i la ficció del Tirant ens ajuden a contar la història.

A continuació, parlen de la importància que li va donar Miguel de Cervantes al seu llibre “Don Quixot de la Manxa” on comenta que el Tirant és el millor llibre del món ja que els cavallers “comen, duermen y hacen testamento” I resalten que provablement el Quixot no haguera existit sense un Tirant lo Blanc.

Finalment comenten la situació exuberant de la València d’aquella època on destaquen que és una de les cuitats més importants d’ Europa i conten la biografia de Joanot Martorell que ja hem vist a “Les cendres del cavallers” i com va influir el seu viatge a Londres a l’hora d’ escriure el Tirant.




Mar, Ana, Laura, Irene i Raquel

1 comentari: