dilluns, 29 d’octubre del 2012

Mariló Montero i la seva tesi sobre l'ànima i el trasplantament d'òrgans

 
 
 
 
La presentadora del programa «Els matins de TVE», Mariló Montero, va voler fer esment als trasplantaments per unir la mort del presumpte assassí del Salobral (Albacete), que ha commocionat l'opinió pública.
 
 
Durant la seva intervenció, que tancava l'edició d'aquest dimarts del programa, va assegurar que «no està científicament demostrat que l'ànima no es transmeti en un trasplantament d'òrgans»


Segons ha dit, l'Organització Nacional de trasplantaments no li va aclarir res sobre això. Marilo va aclarir:

«Ells tenen per norma ni desmentir que algú ha donat. No obstant això, aquesta vegada ho han fet. Desmenteixen rotundament que els òrgans del presumpte hagin de ser donats. No han dit per què ... no accepten aquesta donació. Només ens han confirmat que aquesta decisió es va prendre abans de conèixer les dades de l'autòpsia. Què volen que els digui? No puc dir que he sentit tranquil · litat. No, jo no voldria aquests òrgans. No està científicament comprovat, mai se sap, si aquesta ànima està trasplantat també en aquest òrgan », va concloure.


Després d'aquesta intervenció, desenes d'usuaris de Twitter van començar a criticar. Hi va haver usuaris que fins i tot van destacar un episodi de la sèrie d'animació "Els Simpsons» en què un dels seus personatges, Homer, assumeix la personalitat d'un delinqüent després de ser trasplantat seva cabellera.
 
 
 
La meva opinió és que la personalitat de les persones està en el cervell, de manera que la personalitat no es transmet en els trasplantaments d'òrgans, ja que el cervell no es pot trasplantar. Crec que les persones que apareixen en els mitjans de comunicació, si fan aquests comentaris, poden perjudicar que hi hagi més donants d'òrgans. Aquests comentaris es deuen més a les idees religioses que als fonaments científics. Aquests comentaris són respectables, però no es poden fer a la televisió pública.
 
 
MARÍA MARTÍNEZ GARCÍA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada