dilluns, 29 d’octubre del 2012


CONGRESSISTA REPUBLICÀ DIU QUE SI UNA DONA ES QUEDA EMBARASSADA AL SER VIOLADA, ES PERQUÈ DÉU VULL.

Amb motiu de les pròximes eleccions a Estats Units el 6 de novembre, han tingut lloc nombrosos enfrontaments entre els candidats per a defendre les seues ideologies i plans d’actuació. Richard Mourdock, congressista republicà i candidat al Senat de EE.UU. per Indiana, va donar la seua opinió sobre l’avortament, arribant a la conclusió de que si una dona es quedara embarassada al ser violada, no s’hauria de recórrer a l’avortament, doncs la vida és un regal de Déu, i és la seua voluntat.

Aquestes declaracions van ser objecte de crítiques, per part del seu oponent a l’enfrontament, el congressista demòcrata Joe Donnelly, i del seu partit, van dir que eren “escandaloses i humiliants per a les dones”.

L’avortament és un tema que desencadena moltes crítiques, i al voltant del qual hi ha moltes opinions diverses, mai tots estarem d’acord respecte a ell, i segons la meua opinió, s’han de respectar totes elles. Ningú pot obligar a una dona a tindre un fill no desitjat, com seria en el cas d’haver passat per una experiència traumàtica com la violació, argumentant que és perquè Déu vull, doncs la figura de Déu també és molt difusa i varia segons cada persona.

Segons Mourdock, a soles seria l’avortament una opció si haguera risc per a la mare. Però, pel que sembla, ell a soles pensa en un risc per a la seua vida, i no en el dany psicològic que açò li pot suposar. A més a més, si aquest fill és el fruit d’una violació, per a la dona, segurament, no serà un regal de Déu, com suposa la vida per al republicà. No obstant, l’avortament és una opció  entre altres, i ha de ser cada persona qui trie la més adequada per a ella.


Violeta González Gil 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada