dimarts, 17 d’abril del 2012

Jaume Roig ¨L'Espill¨


L'Espill és una obra misògina del metge i escriptor Jaume Roig,hi parla en primera persona narrativa i s'adreça a Baltasar Bou, nebot seu en la ficció, per explicar-li com l'han maltractat les dones al llarg de la seva dissortada vida i per convèncer-lo que n'ha de viure al marge per obtenir la salvacióestà escrit en més de 16.000 versos de quatre síl·labes, que rimen de dos en dos.

Açí deixe també un enllaç de Raimon recitant uns versos del llibre: 


Argument:

En el primer llibre: coneixem el protagonista, que parla sempre en primera persona i explica ara la seua infantesa. Orfe de pare i foragitat de sa casa per la seua mare, es veu obligat a guanyar-se la vida i emprèn un viatge aventurerintervé en la vida cavalleresca.

El llibre segon: narra els successius fracassos matrimonials del protagonista.

En el llibre tercer: desesperat per no poder trobar una dona adequada, pretén casar-se amb una parenta. Se li apareix en somnis Salomó el qual profereix una llarga invectiva contra les dones.

Al llibre quart: decidit a fer cas a Salomóes retira a València i comença una vida de pietat, totalment apartat de les dones. També es dedica a la vida contemplativa dedicada a Deu.

Pablo Morales

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada