dijous, 30 de maig del 2013

Obra- Joan Roís de Corella

  Es podria dir que va tindre una vida de dedicació constant a la paraula, és a dir, a la literatura. Així, podria insinuar-se que, per a Corella, que va amar la vida, la vida va ser escriure. L'amor i la literatura seran la passió i l'art predilectes. De la seua pròpia experiència, dels seus amors tempestuosos, dels seus coneixements religiosos, de les lectures dels llatins, de tot, en va extraure l'expressió literària personal, la paraula bellament escrita, fóra en poesia o en prosa.
  Corella és un dels grans escriptors de la segona part del segle XV, i un entre els més innovadors.
  Joan Roís de Corella aporta un inicial humanisme, amb influències franceses i italianes, que suposava una novetat, tant a nivell de conducta com d'estil. No oblidem que Roís de Corella fou un escriptor mundà i aristocràtic, i que la seua era una literatura adreçada a l'alta societat del seu temps.
  De l'obra literária del nostre escriptor, la crítica n'acostuma a fer dos apartats: l'obra religiosa, per una banda, i la profana, per una altra. Seguint aquesta classificació, la part més apreciada és l'obra profana, i encara, dins aquesta, el major atractiu el trobaríem entre els escrits biogràfics, especialment els poemes d'amor i la Tragédia de Caldesa.



Andrés Cosín Zamarreño

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada