dimarts, 23 d’abril del 2013

RESPOSTES DEL TIRANT I EL CURIAL


Per què el Tirant és considerat com una novel·la  cavalleresca?

Per que conta amb detall les seues batalles, amb realisme i esta envoltat a un món realista i manquen d’elements meravellosos. Aquesta obra reflexa la vida de Tirant com a cavaller errant.


Per què son considerades com a representants del naixement de la novel.la moderna?

Estan considerades un trencament amb les novel.les cavalleresques ja que representen un abandó de les idees medievals. Tenen ideals burguesos, com pot ser el plaer, l'humor, etc. També van canviar a l'hora de mostrar un canvi psicológic de part del protagonista a traves de tot el llibre. Aparéoxen escenes de la vida diaria amb senzilleça i espontaneitat.


Per què estan considerades novel.les burgueses?

Son considerades novel.les burgueses perque abandonen el concepte de fe i hi ha un clar acceptisme per el esperit burgués. El gust pels palers, l'ironia i l'esceptisme. Hi ha un procés de gestació d'un heroi humil i un ascens social i económic. El mon cavalleresc a aquestes obres té un sentit d'interés i de pragmatisme.


Quines semblanés i diferéncies hi ha entre el Curial i el Tirant?

Al Tirant hi ha una clara preséncia de l'humor i l'ironia. Al Tiran hi ha lesbianisme, fetichisme, adulteri, etc. El Tirant té estil culte i coloquial mentres que el Curial te llenguatge poc elaborat, pero que era propi de l'época.

Quines diferéncies entre l'amor cortés i el concepte d'amor hi ha a les dues novel.les?

 El Tirant té mes aspectes de novel.la erótica que el Curial.

Jon Andoni Fernández Moyano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada